Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

En filmsnutt

FilmsnutterPosted by Trond Melsom Fri, July 04, 2008 00:16:24

Vi prøver med en film.

  • Comments(0)//umoe.savemohawk.com/#post29

Skippern skriver

FilmsnutterPosted by Trond Melsom Fri, October 05, 2007 00:12:05

Denne uken har gått unna fortere enn jeg hadde trodd! Nå har vi allerede kommet til torsdagskvelden. Vi har kun to dager igjen av ferien. Vi hilser til alle kjente som har lagt igjen hyggelige kommentarer til oss. Vi har laget en ny film.

I går våknet vi tidlig og kastet loss før frokost. Vi passerte nord for Havstenssund på vår vei ut til havet. Deretter gikk vi syd for Koster, og fikk en flott seilas over til Norskekysten. Blog ImageVinden kom først fra nordøst, men dreide mer nordlig i løpet av dagen. Vi fikk også noen korte perioder nesten uten vind. Det var ikke mange andre sjøfarende å se, med unntak av ivrige fiskere som tok seg tid til å vinke til oss der vi passerte i fint driv. Tobias begynte å legge taklinger på oppflisede tauender. Han imponerer skipperen med sine ferdigheter, yngste mann om bord. Heller ikke Nicklas klarer å sitte stille. Han fikk med seg flere på vask av skuteside og polering av rustfritt dekksutstyr.

Middagen ble inntatt på dekk, i nydelig høstvær med deilig solskinn. Tidlig ettermiddag ankom vi Svenner fyrhavn. Vi la oss inn til fjellsiden på østsiden av sundet, og fant at vi var absolutt eneste båt på Svenner denne fine kvelden. Store deler av mannskapet involverte seg i en livlig videoinnspilling mellom fyrhusene, regissert av Henrik. Det skal visstnok bli en grøsser.

Det ble en veldig rolig natt i havgapet. Den svake sønnavinden dreide på nordlig i løpet av natten, men endret seg igjen til østlig på morgenkvisten. Vi stod opp i passelig tid, til en frokost med egg og bacon. Blog ImageDeretter lettet vi og seilte et par slag ut i havet for å komme oss nordover. Deretter ble det lange slag opp fjorden til Sandefjord. Blog ImageVi fant godt med plass i gjestehavna, og havnekontoret ville ikke ha noe havneavgift. Til gjengjeld var heller ikke toaletter og dusjer tilgjengelig… Blog ImageMen sjøspeidere har vel aldri vært rådløse; vi toget i samlet flokk opp til Park Hotell. Der har de et flott svømmebasseng hvor vi kunne boltre oss i det deilige vannet. Det var jo kjekt at minst en av skårungene for første gang på turen fikk litt vann i ansiktet og samtidig skiftet litt klær….

Byssa disket opp med kyllingfileter og ris til middag, og nå mens skipperen sitter her og skriver dagbok, sitter hele mannskapet og nyter hjemmebakte kaker (Mats og Nicklas overrasker stort) og ser på Phileas Fogg reise jorden rundt på 80 dager på video. Blog ImageSom Grete, Liv Barbro og Nina har påpekt her i kommentarene: toktlivet har endret seg de siste decennier.Blog Image

I morgen planlegger vi en seilas til enten Tønsberg eller Horten. Da blir ikke den siste seilasen inn til Oslo på lørdag så lang.

Skipperen.

2399.

  • Comments(2)//umoe.savemohawk.com/#post10

Vi nærmer oss Sverige.

FilmsnutterPosted by Trond Melsom Mon, October 01, 2007 02:32:15

Da har vi kommet oss til Fredrikstad. Vi fikk en fin seilas fra Soon. Først for motor ut Bevøysundet, deretter sydover til Gullholmen hvor vi fikk stabil vind og seilene kunne komme opp. Det kom noen regnbyger, men de første solstrålene fant oss allerede da vi var på høyde med Larkollen. Vi krysset oss ut fjorden, og hadde et slag helt inne ved Bolærene. Så krysset vi fjorden igjen, og gikk rundt Kråkerøy, og motret så opp til Isegran i Fredrikstad. Her er vi jo etterhvert blitt godt kjente; her ligger vår kjære seilskute MOHAWK II til reparasjon. Etter en deilig middag, var det fellesutflukt til nærmeste kiosk, før vi samlet oss i salongen til kjempebingo med morsomme oppgaver.

Vi har laget en liten film idag også.

Vi har snakket mye om hvor priviligerte vi er som har fått denne flotte båten. Selvom vi er 11 ombord, har vi brukbar plass. Vi går ikke oppå hverandre, og alle kan spise samtidig i salongen. Den seiler fantastisk, og selvom det er store krefter i sving klarer skårunger å delta i seilhåndteringen.

I morgen er det lovet bedre vær, ihvertfall skal det bli sol imorgen. Så vi satser på å krysse grenselinjen (vi får håpe vi finner den der i vannet...) til Sverige. Det blir spennende å se hvor vi havner. Ryktene summer intenst om Strømstad, men skippern holder som vanlig kortene tett til brystet.

Skipper.

  • Comments(3)//umoe.savemohawk.com/#post4

Lørdag kveld

FilmsnutterPosted by Trond Melsom Sat, September 29, 2007 23:01:47

Da nærmer den første natten seg, og vi har det helt topp på høsttokt. Marte og Marianne disket opp med fiskekaker, poteter og saus til middag. Rikelig med god og varm mat til alle. Ja, noen var vel ikke så overbegeistret for fiskekaker, men er man sulten så er man sulten.... Blog Image

Vi har også rukket å lage en kort video fra dagens seilas.

  • Comments(2)//umoe.savemohawk.com/#post2