Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

Familietokt 2013 - 21/6 - 28/6

Tur-referaterPosted by Øyvind Berntsen Mon, June 24, 2013 13:02:36

Familietokt 2013, dag 1 - 3.

Fredag 21/6

Oslo - Oscarsborg


Store og små mønstrer på kl 18:00, været er grått og vi får følge av regn og mørke skyer på ferden mot Drøbak og Oscarsborg.

Det blir servert innholdsrik suppe mot slutten av etappen. Kvelden avsluttes med rolig prat og feiring av Helena 8 år med muffins og bursdag sang!

Lørdag 22/6

Oscarsborg - Hankø

Frokost 08:30 og deretter en interessant tur rundt på festningen. Alle kanoner ble grundig gjennomgått og nesten prøvd, og det var underjordiske korridorer med mange kroker og kriker.

Etter litt is på pinne lettet vi for Alaska. Det regnet noe i starten, men vi fikk heldigvis oppholdsvær og litt sol til tider. Vinden økte på og vi fikk bra med sjø utenfor Gullholmen, til glede for alle barna som ikke lot sjansen gå fra seg til friske opplevelse på fordekket. Inkludert det å bli klissvåtsmiley

Etter hvert fikk vi nok sjøsprøyt, krydret med litt sjøsyke, og vi valgte å gå inn til Hankø. Vi dropper anker et par ganger før vi er fornøyd, mange båter som søker ly i været. Det er oppholdsvær og grill blir etablert i land. Jolla går i skytteltrafikk for å få alle i land og vi vi koser oss med koteletter, mais og pølser. I det de siste er på vei om bord igjen, begynner det å regne – litt flaks er det lov å ha!

Søndag 23/6

Hankø - Strømstad - Alaska

Purring og frokost kl 07:00, vi ville tidlig opp for å komme videre uten for kraftig vind og værmeldingen ga oss en luke på morgenen. Ankeret ble sveivet opp av ivrige barn.

Vi hadde en våt tur utenfor Vesterøy, det regnet kolossalt en periode og sikten var minimal.

Ved runding av Trestein satte vi seil; fokk, mesan og til slutt klyver. Dette ga oss drøyt 7 knop, sjøen var noe mindre enn gårsdagen og flatet mer og mer ut. – Endelig fikk vi oppleve Mohawk under seil denne turen. Skydekket sprakk litt opp og ga oss en god avveksling til mye vind og regn.

Ca kl 14:00 var vi inne i Strømstad. Det ble toktets første landlov og litt proviantering før vi lettet og gikk ut til Alaska.

Grillen fyres opp i strandkanten og vi får igjen nyte en nydelig middag. Utover kvelden ble grillen til et hyggelig lite Sankthansbål.  • Comments(1)//umoe.savemohawk.com/#post100