Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

Første pinsedag

Tur-referaterPosted by Trond Melsom Wed, May 30, 2012 00:05:31

Liv-Barbro var nok den som våknet først, så hun tok ansvar for vekking og kick-start av bysselaget. Etter frokost ble det skipsarbeide med en ny omgang dekkvask og rydding av seilkøye. Det må være noe rart med den seilkøya; det ser ut som ting formerer seg der nede. Haugen med skrot vokser for hver rydding. Kanskje snart på tide med en instruks om hva som skal være med ombord, og hva som absolutt ikke skal være ombord?

Da vi hadde ryddet etter alle kunstens regler, tok vi badestigen i bruk. Vannet holdt 18,5°C......... i overflaten. Nede i det dype mørket på ca. to meters dyp målte vi 8,6°C. Vannet var noe skjemmet av mye pollen og drivende tang, men få lot seg avskrekke av det.

Ved 11-tiden var vi klare for avgang. Ankeret ble sveivd opp (30 meter) og lagt på dekk. Fra Starekilen brukte vi snaue 20 minutter til vi var ved angjøringsbøyene og kunne sette seil. I den fine vinden fra vestsydvest stod vi pent opp Kosterfjorden og nordenom Tisler. Idag hadde vi god tid til å bendsle på mesanen også, så var seilføringen komplett. Solen stekte, sjøen var rolig og vinden stødig, så vi holdt rundt 6 knop innover fjorden.

Klokken 1 hadde vi offisiell innvigning av hakkebrettet, med te-servering på hekken. Stor stas og almen glede. ;-)

Vi hadde også litt opplæring i bruk av VHF, og hvordan varsle en MayDay-situasjon. Forøvrig ble dette en riktig slaraffendag, med solvarme kropper slengende på dekk. Vi passet nøye på at alle fikk nok av solkrem, frukt og drikke.

Etterhvert som dagen skred frem, stod dagens mål alt tydeligere. Vi var blitt lokket med sjokoladekake om vi hilste på i Horten. Når det gjelder kaker, så har skippern en ryggrad som en middels meitemark, så plutselig befant vi oss på vei inn til Horten indre havn og museumsbryggen.

Og vi var vel ikke mer enn vel fortøyde før bysselaget hadde dagens middag klar på bordene. Idag stod det fersk kjøttsuppe på menyen. Det smakte fortreffelig! Kvelden fortsatte så med en samling i salongen, og igjen ble vi underholdt med sketsjer, allsang og leker.

Liv-Barbro hadde også en undervisningsøkt med hjerte, lungeredning. En skikkelig dukke av typen Mini-Anne fikk vist oss at dette er teknikk vi må trene på regelmessig. Kvelden gikk etterhvert over i natt, og etter felles tannpuss var de fleste klar for køya.

  • Comments(2)//umoe.savemohawk.com/#post90