Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

skårungetoktet 2012

Tur-referaterPosted by Øyvind Berntsen Tue, August 07, 2012 08:37:10
Skårungetoktet 2012, 5.8 – 12.8

Søndag 5.8, Risør - Arendal

Mohawk II ligger på stas i Risør indre havn, det nærmer seg avslutning på Trebåtfestivalen, og toktets mannskap er underveis mot Risør. Nina og Johan har allerede kommet fra DK i går kveld, alle vi andre har møtt opp på buss terminalen i Oslo kl 10 og ankommer Risør, sommersola og Mohawk II kl 15. Det er fortsatt mange folk på bryggene, skuelystne etter blank lakk og flytende fryd. Det er musikk i land og det deles ut priser. Vi ble tildelt prisen: ”Årets verftsrestaurerte seilbåt 2012”!!!

Kl 16 letter vi fra Risør indre havn for seil (fokk) og glir rolig ut av havna. Sommervarme og lunhet byttes mot en liten kuling fra sørvest. Været er flott og nesten skyfritt. Vi seiler for fokk og maskin mot Kristiansand, der vi ønsker å møte Henk Jan fra Vlissingen. Det blir et par timer med kryssing og mye sprut over dekk, og bitte litte granne sjøsyke. Vi gleder oss over 300 vers med ”Fiskebolla lever i havet”…

Vi kommer i le av Tromøya ved Arendal kl 1930 og finner en forlatt industri kai i Bukkevika. Spagetti og kjøttdeig til middag. Kort samling der alle får si litt om dagen sin, samt informasjon og regler om bord. Ro om bord kl 23.

Mandag 6.8, Arendal- Kristiansand

Ruffen våkner til liv i halv sju tia, og vi er alle (det finnes alltid unntak…) oppe på dekk kl 08.

Vi letter og spiser frokost vaktvis. Bunkrer vann og diesel på vei mot Arendal og er på vei sydover igjen. Regnet som er meldt nøler ikke, men siger sakte over oss og gjør det vått og grått.

Vi seiler vakter, frivakta spiller kort og yatsi i ”tørr” salong. Etter hvert vil alle være oppe, det letner, regnet gir seg og vi glir sydover i 8 knops fart. Vi legger til på loskaia i Kristiansand, veiledet av en hyggelig havnevakt.

Vel i land kommer regnet og besøker oss. Vi finner ut at kino kan være et fint sted og oppholde oss under regntiden. Det blir da Madagaskar 3. Dette blir tatt i mot med store heiarop.

Barna blir sendt i seng etter en rolig samling med klapp i seng.


Tirsdag 7.8, Kristiansand - Kristiansand

Regnet avtar på morgenen og det samles rundt frokostborder ved 9 tiden.

Indretjenste blir utført under ledelse av flaggstuerten, med to flinke skårunger.

Det blir belønnet med en lang landlov for skårungene. Og det er ikke små mengder godteri som kommer om bord igjen.

Ved 12 tiden kommer vår kjære Henk Jan Nieboer med familien for besiktigelse av skuten de var med på å redde etter forliset. Vi tok dem med på en liten rundtur rundt Kristiansand, hvor vi seilte med fokk og mesan i 7 knop. Vi følte dette var det minste vi kunne gjøre for en uvurderlig støttespiller fra Vlissingen.

Henk jobber da på verftet hvor Mohawk ble plassert etter forliset. Han var en av de første som var om bord og fikk se alle skadene, og all sanden. Han startet den forferdlige jobben og fjerne sand og våt bagasje. Han hjalp oss veldig mye med klargjøringen av Mohawk for transport til Norge i 2005.

Vel i havn igjen, forlater våre gjester oss, og vi setter oss ned for å nyte en bedre middag. Etter middag blir det avgang mot Bymarka for bading og fotball.

Dagen avsluttes med kveldsmat og rett i køys.  • Comments(5)//umoe.savemohawk.com/#post96