Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

Skårungetoktet 2012, 8.8 - 9.8

Tur-referaterPosted by Øyvind Berntsen Thu, August 09, 2012 23:52:20

Onsdag 8.8, Kristiansand – Lammeholmen, Lillesand

Vi starter dagen med flaggheis og påfølgende frokost. Byssa tar oppvasken og vanntanken toppes. Vi letter fra Kristiansand og tar Blindleia mot Lillesand. Smale, hyggelige sund passeres. Først Randesund og deretter Ulvøysund.

Inne i Gamle Hellesund legger vi til langs fjellet på sørsiden av Steinsøya for bading og lunsj. Alle er i vannet utallige ganger.

Hår og kropper får litt såpe. Etter noen hopp i klyverfallet, spises deilig lunsj på dekk før vi seiler videre.

Vel ute av det smale Hellesund settes fokk og mesan og vi glir lydløst gjennom resten av Blindleia. Farten er passe til det gode været og gir oss tid til å se oss rundt i det fantastiske området.

Bjørn Arne blir forvist til andre saling i stormasten for å filme når vi glir gjennom de smaleste og mest spektakulære åpningene.

I løpet av dagen har bysselaget bakt Drømmekake som inntas med stort velbehag når Blindleia går mot sin avslutning for oss, (det er noen luftstrekk og en bro som er for lav for oss lengre frem). Litt knoper og stikk har det også blitt trent på underveis.

Vi landet til slutt på Lammeholmen rett utenfor Lillesand. Her var fjellet loddrett og ga dybde slik at vi kunne ligge inntil fjellet.

På holmen var en liten sandstrand som vi kunne bruke som base for kveldens karamelljakt, bålbrenning og Marsmellows grilling. Et kapittel til fra toktes bok (Svein og Rotta) blir høytlest ved bålet som avslutning på dagen.

Torsdag 9.8, Lillesand – Torungen fyr

Vi forsov oss i morges!!! Purreren som skulle purre purreren virket ikke. Men 8:30 var nesten alle i vannet. Sola strålte og vinden holdt forkostpause. Etter frokost går vi inn til Lillesand for innkjøp og landlov. Kl 12:00 drar vi igjen. Vinden er svak og det blir rolig motorgange gjennom flotte områder som Homborsund og Grimstadskjærgården.

Sola er variabelt tilstede, t-skjorter og jakker går på og av et utall ganger, men alt i alt noen rolige timer i varmen.

Ca kl 16:00 ankommer vi Torungen fyr. Vi har gjort en avtale med fyrforvalter Knut Mørland, og møter oss i båt og hjelper oss med trosser og fortøyninger. Vi får etter hvert høre fyrets historie og litt diktlesning av øyas egen dikter, Sondre Foyn Gullvåg. Vi får også en omvisning i fyret, med fantastisk utsikt.

Det blir grilling i land med påfølgende leking før inntørning.

Torungen fyr

”Torungen fyr -

Arendals ild,

her måkene flyr –

og sauen er vill.

Se i din kikkert –

dagslyset gryr,

duften av frihet –

Torungen fyr…"

Sondre Foyn Gullvåg

  • Comments(1)//umoe.savemohawk.com/#post97