Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

Skårungetoktet 2012, 10.8 - 11.8

Tur-referaterPosted by Øyvind Berntsen Sun, August 12, 2012 00:29:27

Fredag 10.8,

Torungen fyr - Nevlunghavn

Denne dagen begynner med ankervakt kl 00:00. Vi ligger fortøyd i mellom bøye og molo på Torungen, med vind meldt dreiende mot N ila natta. Dette vil gi oss vind på tvers mot land. Men moring og fortøyninger holder og vel gjennom natta bades det i morgensol for de som ønsker det. Deretter letter vi og setter kursen mot Nevlunghavn. Vi har flott vær og vind i mot, så det blir motortransport i dag – Vi må nordover, skal jo snart hjem…

Vi får plass på brygga i Nevlunghavn kl 16:00.

Det blir indretjeneste for noen og tur på stranda for resten. Langs stien mot stranda vekker vi opp et jordvepsebol! - Til sammen 14 stikk fordelt på 8 personer. Salve og kaldt og godt badevann gjør susen. Middagen er ”lag din egen hamburger” og inntas på kaia.

Denne egner seg også flott til trossekasting og tautrekkingskonkurranse, og etter noen rykk er det tid for tannpuss, sovepose og høytlesing.

Lørdag 11.8,

Nevlunghavn – Hvasser – Østre Bolerne

Dagen starter med sol og stille, morgenbad fra moloen for de få som heller vil bråvåkne enn å sove litt til. Etter skaffing letter vi for seil. Vi setter fokk, dreier 180° og er lydløst og elegant ute av Nevlunghavn på vei mot Hvasser og Bolerne.

Vi får en fin seilas i flott vær, vinden er 8-10 SV. Det blir en liten stopp i Sandøysund på Hvasser. Vi snakket med losen og fikk ligge utenpå dem et par timer. Det ble badetur, handel og landlov. Vi letter etter dette, setter mesan i havnebassenget når vi snur og seiler videre mot Bolerne. Marius kommer om bord igjen etter et besøk på legevakt i Larvik. Etter vepsestikk i går var hånda hoven og vond. Han er blid tilbake med fatle og piller.

Vi legger til på steinbrygge på Østre Bolerne i sundet mot Midtre Bolerne. Fin brygge på øy med mange muligheter som gjerne kan brukes igjen.

På dette toktet har vi hatt det svært godt mtp mat og gode måltider. Når vi også denne dagen klapper til kai er middagen umiddelbart klar, laks og pasta i 3 varianter, NAM!

Alle får en time til fisking, bading eller oppdagelsestur, som etterfølges av samling i salongen, med bl.a Tabu.

Det er atter høytlesing i ruffen på toktets siste natt. I morgen er det faktisk Oslo og vi må alle dessverre hjem.

  • Comments(0)//umoe.savemohawk.com/#post98