Loggbok for Umoe

Loggbok for Umoe

Velkommen!

- Mohawk og Umoe tilhører Oslo KFUM Sjøkorps.
- Her vil det være mulig å følge båtene på tur.
- Bilder og tur-referater vil legges inn fortløpende når vi er ute å seiler.
- Det vil også være mulig å se hvor båten befinner seg!

Skårungetokt 20/6-27/6 2014

Tur-referaterPosted by Øyvind Berntsen Sat, June 21, 2014 20:29:27
Da er Skårungetoktet igang! Følg oss gjerne på

http://www.marinetraffic.com/no/ais/home/centerx:11.11403/
centery:58.95785/zoom:8/mmsi:257052500

Fredag 20/6
Litt grått vær utgjør starten på årets første tokt, men dette legger ingen demper på stemning og forventning til denne turen. Vi motrer til Oscarsborg, hvor det blir mulighet for toktets første kveldsbad.

Lørdag 21/6
Tidlig purring og frokost kl 0800! Idag vil vi til Sverige, og må litt tidlig igang. I stille vær kjøres det til Larkollen, hvor de 2 siste deltakerne kommer ombord. Da er vi fulltallige, og stevner videre. Ute i fjorden setter vi seil og glir utover men været blir bedre og bedre. Tilslutt så bra at vinden er borte. Vi har mann overbord-øvelse, hvor Bjørn Arne "faller over bord" midtfjords. Flott innsats fra alle! De blir også bading på alle etter dette. Avslutter ettermiddagen med å gå til Alaska, hvor ballspill, bål og grill inngår i kveldens innhold.

Søndag 22/6
Litt senere purring idag. Mulighet for morgenbad og frokost kl 0900. Mye vind og litt kaldt gjorde at kun Grete og Øyvind plasket uti. etter litt lek på land lettet vi for Strømstad. Her har alle fått landlov, muligens handlet litt i kiosken, og vi har proviantert for noen dager til. Nå ikveld har vi flyttet oss ut på skjæret litt syd for Strømstad. Ankeret er ute med 50 m, alle gleder seg til å sveive imorgen, og grillen er tent for å lage kvelds! Oppdagelsesferd på denne holmen, bading og roing er noe av kveldens aktiviteter. Noe har skjedd med temperaturen, kun 15 gr, vi har kjøpt termometer for å sjekke..

Mandag 23/6
Morgenbad for de som vil! Eirik, Grete og Øyvind. Det nye termometeret viste 13! Nå er det termometeret vi bør sjekke...
Både før etter frokost kl 0970 ble det jolleroing og litt lek i egenlaget huske i et tre på land. Deretter blir det dugnad på ankervinchen, 60 m er ute, og etter en drøy time er dette ombord igjen.
Vi stevner ut i Strømstadskjærgården, og ut i Kosterfjorden og har en fin og rolig seilas sydover med fokk og stagseil. Vi klapper til kai i Grebbestad tross gjenstridige motorbåteiere som ikke ville flytte seg, det er jo tross alt enkelt å vippe 80 gamle tonn inn i en luke med frisk vind ifra! Vel i havn gjøres skuta fin og det blir en liten landlov. Imorgen er det andre planer...Tirsdag 24/6
Idag har vi alle vært i badeland! Der er vannet varmere enn 13! Alle har kost seg i sklier og bassenger og etablert svømmehud mellom tærne.
Skipperen hadde laget suppe som ble servert på dekk til alle som har fått badet fra seg.
Etter en liten pause er det byløp!
Gjengen er delt i 2 lag. Det samles klemmer, stekes egg, og vers på rim skal huskes mens man finner saker på bokstaver, og som skal veie noe bestemt!
Utpå kvelden letter vi for uthavn. Nok en variert dag går mot sin ende.


Onsdag 25/6
Igår kveld dro vi til Pinnø. Ankret opp med hekken mot land, fikk vindstille flott kveld med mygg;)
Vi våkner opp til toktets flotteste morgen. kl 800 er det helt vindstille, sol og faktisk varmt. Morgenbad på Grete og Øyvind først, og flere kommer til etterhvert som man våkner litt. Bjørn Arne leder byssa og vi forventer ikke noe tidlig frokost;-)
Brunsch på dekk er også veldig godt.. Karamelljakt arrangeres mens vannpumpe fikses. Da vannpumpe røyk igår kveld, fikk ikke byssa vasket opp middagen. Gledelig da at flere tilbød seg å ta den manglende oppvasken.
først kl 1500 begynner vi å sveive 50 m kjetting, og vi er igang sydover i flott vær fortsatt og noe av den fineste delen av skjærgården. Vi lander på Yttre Huø kl 1830 og er igang med grill og kveldsbad umiddelbart. Nok en flott holme å ligge inntil.

Torsdag 26/6
Yttre Huø var en flott plass å våkne! Morgenbad mellom 8 og 9, deretter frokost på dekk. Jolle går deretter i skyttel til Alvø, hvor det skal være mange jettegryter som bør sees på. Boksen går på denne øya også.
Deretter letter vi, går sotenkanalen, under Smøgenbrua som alltid ser for lav ut!-og mellomstopp i Smøgen.
Storseilet heises på vei til Lysekil og vi får en flott avsluttende seilas til Lysekil.


Takk for turen
2475 Øyvind Berntsen  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Øyvind Berntsen Fri, June 27, 2014 21:28:15

Håper mange har hatt glede av å følge oss! Dekningen vie ice.net er ikke alltid like samarbeidvillig, men noen ord har det blitt. mange bilder er tatt, og toktmøtet er stedet hvor disse offentliggjøres.
Stor takk til Grete, Marius, Bjørn Arne og Sondre som alle har gjort sitt ytterste for at akkurat denne turen skal være et minne for livet for deltakerne!

Posted by 2169 Bjørn Armann Fri, June 27, 2014 12:29:13

Tusen takk for hyggelig blogg, Øyvind. Det har vært gøy å følge dere. Skårungetoktet går inn i Sjøkorpshistorien som meget vellykket er vi vel enige om? Takk til Øyvind og ledere som har gjort toktet mulig. Fortsatt god sommer til dere alle. Sjøkorpshilsen 2169 Bjørn .

Posted by 2169 Bjørn Armann Thu, June 26, 2014 20:10:28

Smøgenbrua er alltid litt nervepirrende men det går jo alltid på hengende håret. Jettegrytene på Alvøn er kule, og der ligger det også en "hval" på land...... Kort godisstopp i Smøgen? Og nå er vel Lysekil neste...... Virker som det har vært et superskårungetokt. Gøy. Vi gleder oss til siste dag. Sjøkorpshilsen 2169 Bjørn .

Posted by 2169 Bjørn Armann Thu, June 26, 2014 06:51:16

Dette er et skikkelig sommertokt med flotte uthavner, mye bad og sol, og en svensk mygg og hva er vel 50m kjetting? .... Karamelljakt er jo alltid like spennende, eller? Vi registrerer at mohawk har fått skikkelig skipperstol til hekken, svært stilig den. Kos dere videre i den fantastisk skjærgården. Vi gleder oss til å lese mer. Sjøkorpshilsen 2169 Bjørn.

Posted by Roar Kvistad Wed, June 25, 2014 14:22:29

Eirik har blitt kjendis, var avbildet ombord på Mohawk i lørdagens VG, men dessverre skrev de ikke noe om båten :-( God tur videre!

Posted by 2169 Bjørn Armann Tue, June 24, 2014 19:05:35

Badeland høres behagelig ut. Beløp er spennende og svenske kramklemmer er jo eksotisk. Gøy! Nå venter vi spent på hvilken utgaven som velges i denne delen av skjærgården. Jeg har noen favoritter, og det har sikkert Øyvind også. Vi har ais'n åpen. Fortsatt godt tokt. 2169 Bjørn .

Posted by 2169 Bjørn Armann Sun, June 22, 2014 20:34:15

Håper dere fikk god gang i grillen der ved N Øddø. Må vel begynne å få skårungene i vannet ved morgenbad. Regner med at dere fikk ombord endel godis etter landlov i Strømstad. Fortsatt god kveld og god seilas. Sjøkorpshilsen 2169 Bjørn .

Posted by 2169 Bjørn Armann Sat, June 21, 2014 21:21:04

Hei igjen, vil bare anbefale alle interesserte til å følge med på AIS, sjekk link som Øyvind har lagt ut i bloggen. Det er veldig gøy å følge hvor Mohawk er. Prøv det! Fortsatt god lørdagskveld. Sjøkorpshilsen 2169 Bjørn.

Posted by 2169 Bjørn Armann Sat, June 21, 2014 21:16:09

Alaska er en super havn på skårungetokt. Har dere funnet skatten som skal være gjemt der? Vi har lett etter den i alle år, skatten fra Amerika. Så lykke til. Det var godt dere fant igjen "Bjørn Arne overbord". Ønsker dere en god Alaska-natt, og godt tokt videre. Gleder oss allerede til neste blogg. Sjøkorpshilsen 2169 Bjørn.